Garagetaal

GARAGETAAL IS DUIDELIJKE TAAL. Ook al bent u blij dat uw auto weer gemaakt is, soms staan er op de factuur van uw garage weleens lastige termen. Garagetaal legt in duidelijke taal bepaalde onderdelen, onderwerpen en afkortingen uit.

De distributieriem is een getande riem die in moderne verbrandingsmotoren de overbrenging vormt tussen de krukas en een of meer nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden.

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron : Wikipedia

APK is de afkorting van Algemene Periodieke Keuring en is een jaarlijkse, door de RDW gecoördineerde keuring voor auto’s die ouder zijn dan drie jaar.
Op die manier wordt iedere auto minimaal één keer per jaar door een APK-gediplomeerd autobedrijf op veiligheid gecontroleerd. Een APK wordt meestal uitgevoerd tijdens een grote onderhoudsbeurt. APK I is bestemd voor bedrijfswagens, APK II voor personenauto’s. Een goedgekeurde auto krijgt een keuringsbewijs, een afgekeurd exemplaar een keuringsrapport. Elke goedgekeurde auto moet door het gediplomeerde autobedrijf bij de RDW worden afgemeld. De RDW voert op basis van deze afmeldingsprocedure steekproefkeuringen uit.

In deze film wordt uitgelegd wat ‘Onderhoud met behoud van fabrieksgarantie’ inhoudt.

Meer garagetaal vindt u op de website van Bovag.