Aircoservice

Zo kan het natuurlijk ook…

Steeds meer auto’s zijn voorzien van een aircosysteem. Een airco is comfortabel en zorgt er voor dat u ontspannen kunt autorijden. Daarnaast levert de airco een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid doordat het concentratievermogen van de bestuurder bij een aangename temperatuur optimaal blijft. Zomers houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het dat de ruiten beslaan.

Anders dan veel mensen denken is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goedwerkend aircosysteem verliest 8 tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt u dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Koudemiddel zorgt naast de koeling ook voor smering van het aircosysteem. Wanneer de aircopomp onvoldoende wordt gesmeerd raakt deze oververhit en gaat kapot waardoor hoge reparatiekosten ontstaan.

 Om uw aircosysteem optimaal werkend te houden is regelmatige controle in een professionele werkplaats noodzakelijk. Garage De Bilt beschikt over moderne apparatuur om uw airco te controleren en te onderhouden.